Bekken Balans opent op 1 oktober vestiging in Drachten

van Bekken-Balans op 1 oktober, 2019

Op 1 oktober 2019 opent Bekken Balans haar tweede locatie bij Fysio Moleneind in Drachten.

Bekkenfysiotherapie
Voor klachten van bekken en/of bekkenbodem kan bekkenfysiotherapie een effectieve behandeloptie zijn. Heeft u klachten of vragen, neem gerust contact op of kom langs:

Gratis inloopspreekuur
In oktober 2019 organiseert Bekken Balans op vrijdagmiddag een aantal GRATIS inloopspreekuren:

  • Vrijblijvend
  • Informatief
  • Persoonlijk advies


Contactgevens

Plasklachten? Maak het bespreekbaar!

van Bekken-Balans op 1 oktober, 2019

Plasklachten zijn nog steeds een taboe in Nederland.

Problemen bij het plassen: niet iets waar je graag over praat. Een aanzienlijk aantal Nederlanders heeft met plasklachten te maken. Plasklachten kunnen worden veroorzaakt door een overactieve blaas, een niet goed werkende sluitspier, een vergrote prostaat, bekkenbodemproblemen en een vermeerderd urineaanbod. Een van de belangrijkste gevolgen is urine-incontinentie. Zowel bij mannen, vrouwen als kinderen komen deze klachten voor en ze kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Veel mensen schamen zich en dat is begrijpelijk, maar niet nodig.

22 september 2016 was de 3e editie van de nationale plasdag, georganiseerd door de continentie stichting Nederland (CSN). Bovendien was het van 13 tot 16 september World Continence Week, een initiatief van het International Continence Society (ICS). Beide initiatieven tonen aan dat plasklachten steeds meer onderwerp zijn van gesprek. Het uit de taboe sfeer raken van deze problematiek is belangrijk om de noodzakelijke hulp te kunnen krijgen. Want hulp is wel degelijk beschikbaar maar je moet er wel om (durven) vragen. Dat kan zijn in de vorm van medicatie, soms is een operatie nodig, maar heel vaak is bekkenfysiotherapie de aangewezen behandeling. Wat doet zo’n bekkenfysiotherapeut nu als u zich meldt voor behandeling.


Lees Verder →

Anders kijken naar Bekkenpijn

van Bekken-Balans op 1 oktober, 2019

Doorsnee van het bekken

Doorsnee van het bekken

Bij bekkenpijn denken veel mensen direct aan zwangere vrouwen, maar bekkenpijn is een heel breed begrip en zou je ook kunnen omschrijven als pijn in het bekken. Dus ook pijn in de onderbuik, de onderrug de stuit en de geslachtsorganen. Bekkenpijn komt veel voor tijdens de zwangerschap maar ook daarbuiten bij vrouwen maar zeker ook bij mannen. Zo had u het misschien nog nooit bekeken.

Er zijn meerdere oorzaken van pijn in het bekken. Bekkenpijn kan een symptoom zijn van een infectie of kan voortkomen uit de bekkengewrichten (kapsels en banden) de spieren rondom het bekken of uit de bekken organen zoals de blaas of de dikke darm of de voortplantingsorganen. Zenuwbeknelling kan ook tot pijnklachten leiden.

We spreken van chronische bekkenpijn als de pijnklachten langer dan 6 maanden aanhouden, we noemen het dan CPPS, Chronic Pelvic Pain Syndrome. Het pijn mechanisme is complex. Men spreekt van een syndroom omdat het een verzameling is van verschillende symptomen. Het is vaak een combinatie van verschillende factoren. Orgaanpijn kan gevoeld worden in huidzones en kan ook het onbewuste zenuwstelsel prikkelen. De diagnose van CPPS wordt gesteld op basis van uitsluiten van ziekten en aandoeningen. Vaak wordt er geen duidelijke organische oorzaak gevonden en dat terwijl de persoon hevige pijn ervaart en hierdoor beperkt wordt in zijn/haar kwaliteit van leven. Men voelt zich onbegrepen, wat weer veel stress kan opleveren.


Lees Verder →

Privacy Policy