BEKKEN-BALANS GAAT PER 2 APRIL VERHUIZEN.

van Bekken-Balans op 10 maart, 2024

Na bijna 12 jaar met Bekken Balans aan het Boekweitpaed 1 te Ureterp praktijk te hebben gehouden, verhuist de praktijk naar Drachten. Vanaf 2 april 2024 zullen we daar praktijk houden aan De Markt 70-72.

De locatie Ureterp houdt op te bestaan en ook zal ik niet meer werkzaam zijn bij fysio Moleneind, locatie Burgum gaat gewoon door!
Bij een verhuizing hoort ook een nieuw telefoonnummer : 06 23477866 Het oude nummer is dan buiten gebruik.

U kunt onze activiteiten volgen op facebook of instagram voor het laatste nieuws

Attentie: zorgverzekering en fysiotherapie in 2024

van Bekken-Balans op 10 maart, 2024

We willen je informeren over de vergoedingen en verzekeringen voor fysiotherapie. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust. Wij helpen je graag!



Bekken-Balans heeft dit jaar contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars met uitzondering van zorgverzekeraars die vallen onder de CZ Groep, namelijk: CZ-direct, Nationale Nederlanden NN, Just en OHRA.

Bent u verzekerd bij een van deze verzekeraars? U krijgt dan een nota van ons die u zelf kunt insturen naar de zorgverzekeraar. Wat u terugkrijgt is sterk wisselend per polis.

Attentie: zorgverzekering en fysiotherapie in 2023

van Bekken-Balans op 27 december, 2022

We willen je informeren over de vergoedingen en verzekeringen voor fysiotherapie. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust. Wij helpen je graag!



  1. HOEVEEL FYSIOTHERAPIE HEB JE NODIG?
  2. Dat is de belangrijkste vraag. Bepaal hoe groot de kans is dat je het komende jaar fysiotherapie nodig hebt en zo ja, hoeveel behandelingen dan? Hoeveel zorg had je het afgelopen jaar nodig?


  3. CHECK HET AANTAL BEHANDELINGEN
  4. Controleer op tijd of het aantal behandelingen dat wordt vergoed, overeenkomt met wat je nodig denkt te hebben. Een overzicht van de aanbevolen polissen vind je verderop in deze nieuwsbrief.


  5. LET OP DE KLEINE LETTERTJES
  6. Sommige zorgverzekeraars beloven dat ze veel behandelingen vergoeden, maar vereisen wel dat je vanaf een bepaald aantal behandelingen een machtiging aanvraagt bij de zorgverzekeraar. Bestudeer de kleine lettertjes dus goed voordat je overstapt.


  7. NIET VERZEKEREN VOOR FYSIOTHERAPIE? SOMS EEN SLIMME KEUZE!
  8. Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Gemiddeld betaal je hiervoor al snel 180,- per jaar. Dat zijn per jaar al 4 behandelingen fysiotherapie. Dus: twee jaar geen aanvullende polis afsluiten, kan een aantrekkelijke optie zijn.

    Een ander voordeel is dat de fysiotherapeut minder administratietijd kwijt is. Tijd die hij/zij in de behandeling kan stoppen. Ons advies is wel om jaarlijks een bedrag te reserveren. Uiteindelijk gaat het erom wat je zelf kan en wil missen.


Lees Verder →

Attentie: verandering in contracten 2022

van Bekken-Balans op 26 januari, 2022

Bekken Balans heeft met de meeste verzekeraars contracten afgesloten voor 2022.
Een aantal verzekeraars bieden tarieven aan die onder de kostprijs liggen of dermate hoge administratieve eisen stellen, dat we besloten hebben met deze verzekeraars GEEN contract af te sluiten.

Welke zijn dit:

  • CZ
    • NN, OHRA en JUST
  • ENO

U krijgt dan een nota van ons die u zelf kunt insturen naar de zorgverzekeraar. Wat u terugkrijgt is sterk wisselend per polis.

Attentie: verandering in contracten 2021

van Bekken-Balans op 30 december, 2020

MET INGANG VAN 2021 HEEFT BEKKEN BALANS GEEN CONTRACT MEER AFGESLOTEN MET CZ. HIERONDER VALLEN OOK OHRA EN NATIONALE NEDERLANDEN. DE REDEN IS ONTOEREIKENDE TARIEVEN EN ABSURDE VOORWAARDEN.

Dit houdt in dat u een nota krijgt van ons en deze zelf moet indienen bij uw zorgverzekeraar en afhankelijk van uw polis krijgt u een bepaald bedrag of percentage vergoed. Hoeveel dat zal zijn kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Interview met Jantina de Haan in de SA!

van Bekken-Balans op 18 februari, 2020

In januari van dit jaar is de krant SA! langs geweest in de praktijk van Bekken-Balans voor een interview met Jantina de Haan over haar werk als bekkenbodemfysiotherapeute.

Op onderstaande link kunt u het hele interview lezen op de website van de SA!

Interview Jantina de Haan voor de SA!

Bekken Balans opent op 1 oktober vestiging in Drachten

van Bekken-Balans op 1 oktober, 2019

Op 1 oktober 2019 opent Bekken Balans haar tweede locatie bij Fysio Moleneind in Drachten.

Bekkenfysiotherapie
Voor klachten van bekken en/of bekkenbodem kan bekkenfysiotherapie een effectieve behandeloptie zijn. Heeft u klachten of vragen, neem gerust contact op of kom langs:

Gratis inloopspreekuur
In oktober 2019 organiseert Bekken Balans op vrijdagmiddag een aantal GRATIS inloopspreekuren:

  • Vrijblijvend
  • Informatief
  • Persoonlijk advies


Contactgevens

Plasklachten? Maak het bespreekbaar!

van Bekken-Balans op 1 oktober, 2019

Plasklachten zijn nog steeds een taboe in Nederland.

Problemen bij het plassen: niet iets waar je graag over praat. Een aanzienlijk aantal Nederlanders heeft met plasklachten te maken. Plasklachten kunnen worden veroorzaakt door een overactieve blaas, een niet goed werkende sluitspier, een vergrote prostaat, bekkenbodemproblemen en een vermeerderd urineaanbod. Een van de belangrijkste gevolgen is urine-incontinentie. Zowel bij mannen, vrouwen als kinderen komen deze klachten voor en ze kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Veel mensen schamen zich en dat is begrijpelijk, maar niet nodig.

22 september 2016 was de 3e editie van de nationale plasdag, georganiseerd door de continentie stichting Nederland (CSN). Bovendien was het van 13 tot 16 september World Continence Week, een initiatief van het International Continence Society (ICS). Beide initiatieven tonen aan dat plasklachten steeds meer onderwerp zijn van gesprek. Het uit de taboe sfeer raken van deze problematiek is belangrijk om de noodzakelijke hulp te kunnen krijgen. Want hulp is wel degelijk beschikbaar maar je moet er wel om (durven) vragen. Dat kan zijn in de vorm van medicatie, soms is een operatie nodig, maar heel vaak is bekkenfysiotherapie de aangewezen behandeling. Wat doet zo’n bekkenfysiotherapeut nu als u zich meldt voor behandeling.


Lees Verder →

Anders kijken naar Bekkenpijn

van Bekken-Balans op 1 oktober, 2019

Doorsnee van het bekken

Doorsnee van het bekken

Bij bekkenpijn denken veel mensen direct aan zwangere vrouwen, maar bekkenpijn is een heel breed begrip en zou je ook kunnen omschrijven als pijn in het bekken. Dus ook pijn in de onderbuik, de onderrug de stuit en de geslachtsorganen. Bekkenpijn komt veel voor tijdens de zwangerschap maar ook daarbuiten bij vrouwen maar zeker ook bij mannen. Zo had u het misschien nog nooit bekeken.

Er zijn meerdere oorzaken van pijn in het bekken. Bekkenpijn kan een symptoom zijn van een infectie of kan voortkomen uit de bekkengewrichten (kapsels en banden) de spieren rondom het bekken of uit de bekken organen zoals de blaas of de dikke darm of de voortplantingsorganen. Zenuwbeknelling kan ook tot pijnklachten leiden.

We spreken van chronische bekkenpijn als de pijnklachten langer dan 6 maanden aanhouden, we noemen het dan CPPS, Chronic Pelvic Pain Syndrome. Het pijn mechanisme is complex. Men spreekt van een syndroom omdat het een verzameling is van verschillende symptomen. Het is vaak een combinatie van verschillende factoren. Orgaanpijn kan gevoeld worden in huidzones en kan ook het onbewuste zenuwstelsel prikkelen. De diagnose van CPPS wordt gesteld op basis van uitsluiten van ziekten en aandoeningen. Vaak wordt er geen duidelijke organische oorzaak gevonden en dat terwijl de persoon hevige pijn ervaart en hierdoor beperkt wordt in zijn/haar kwaliteit van leven. Men voelt zich onbegrepen, wat weer veel stress kan opleveren.


Lees Verder →

Privacy Policy