Ik heb pijn

Buikpijn


  • Veel mensen lopen rond met buikpijn. Soms is de oorzaak duidelijk maar het kan ook gaan om buikpijnklachten waar niet direct een duidelijke oorzaak voor gevonden wordt. Buikpijn kan samenhangen met darmproblemen zoals obstipatie of IBS (prikkelbare darmsyndroom). Obstipatie wordt niet altijd herkend omdat het gepaard kan gaan met (overloop) diarree. Buikpijn laag in de onderbuik kan ook veroorzaakt worden vanuit de blaas, bv bij mensen die vaak urineweginfecties hebben. Een zwaar pijnlijk gevoel in de onderbuik kan ook het gevolg zijn van een verzakking.
  • Als u buikpijn heeft is het raadzaam om er naar te laten kijken door uw arts.

Bekkenpijn


  • Bekkenpijn is vooral bekend bij zwangeren. Voorheen spraken we wel van bekkeninstabiliteit maar tegenwoordig noemen we het peripartum bekkenpijn. Ofwel pijn in het bekken tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Gelukkig kunnen we tegenwoordig deze pijnklachten goed behandelen met oefeningen en adviezen zodat de meeste vrouwen weer zonder klachten door het leven kunnen gaan.
  • Soms komt bekkenpijn ook voor bij niet zwangeren en zelden bij mannen. Bekkenfysiotherapie is ook voor deze groep een goede behandeling. Vaak gaat het om een disbalans van de spiergroepen rondom het bekken waardoor het bekken niet goed beweegt en er pijn optreedt. Het versterken van de zwakke spiergroepen en ontspannen van de te gespannen spieren is een onderdeel van de behandeling.

Andere pijnklachten


  • Misschien loopt u al geruime tijd rond met vage, niet goed te duiden pijnklachten. Deze kunnen zich bevinden in de onderbuik, onderrug, schaamstreek, de liezen en ook uitstralen naar 1 of beide benen. Het is mogelijk dat deze klachten veroorzaakt worden door zogenaamde triggerpoints. Triggerpoints zijn specifieke pijnpunten in een spier die op een andere plek pijn veroorzaken. Deze punten kunnen in alle spieren zitten, dus ook in de buik-, bil-, en bekkenbodemspieren. Deze triggerpoints kunnen behandeld worden met diverse behandeltechnieken waardoor de pijn verminderd of zelfs helemaal verdwijnt.
slider slider slider slider slider
Privacy Policy