Mijn naam is Jantina de Haan en ik ben in 1983 afgestudeerd aan de Akademie voor Fysiotherapie te Leeuwarden. Ik ben de afgelopen jaren op diverse plaatsen en in diverse settingen werkzaam geweest. Hierdoor heb ik veel ervaring op diverse terreinen van de fysiotherapie opgedaan. Uiteindelijk ben ik weer teruggekomen bij mijn eerste “liefde” het bekken en de bekkenbodem.


In 2007 ben ik afgestudeerd aan de SOMT als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. En in oktober 2012 ben ik Bekken Balans gestart. Een gespecialiseerde praktijk voor Bekkenfysiotherapie. Hiernaast werk ik nog op andere lokaties als ZZP-er. In Drachten bij ziekenhuis “Nij Smellinghe”. In 2016 heb ik mijn Master studie bekkenfysiotherapie afgerond. Tevens ben ik in 2016 begonnen als skills-docent aan de masteropleiding voor bekkenfysiotherapie SOMT te Amersfoort.


Bekkenfysiotherapie is een beroep waarbij je veel moet samenwerken, dat doet Bekken-Balans met:

Mijn naam is Irene Lock. In 2004 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond in Rotterdam. Ik ben op Texel aan het werk gegaan als fysiotherapeut, waarbij ik het trainen met mensen altijd erg leuk vond om te doen. Door de begeleiding van zwangeren raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het bekkengebied. Daarom wilde ik me daar verder in verdiepen. Ik ben de opleiding bekkenfysiotherapie gaan doen aan het SOMT en in 2018 heb mijn diploma behaald.


In 2019 ben ik naar Rottevalle verhuisd en ben ik als bekkenfysiotherapeut werkzaam in de praktijk Bekken-Balans.

Als derde teamlid mag ik mij ook voorstellen. Ik ben Minke Hell. Inmiddels al weer 21 jaar werkzaam als fysiotherapeut en in 2014 heb ik de Master opleiding Bekkenfysiotherapie afgerond. Mede dankzij de geduldige hulp van onder andere Jantina van Bekken Balans die mij vele kneepjes van dit mooie vak heeft geleerd.


En het werk verveeld nooit. Het is een prachtig vak waarin we veel voor mensen kunnen betekenen. Als er problemen zijn met plassen, ontlasten, vrijen of "gewoon daaronder" dan is dat iets waar de meeste mensen niet makkelijk over praten. Of bijvoorbeeld een zwangerschap, die toch wat zwaarder is dan gehoopt of gedacht.


Bekkenklachten en bekkenbodemproblemen kunnen in ons huidige drukke bestaan heel beperkend zijn. Dan kan de Bekkenfysiotherapeut helpen. Met luisteren, advies, uitleg en oefeningen. En dat werk doe ik graag.


U kunt mij tegenkomen in Ureterp en sinds kort beginnen we in Burgum, in de fysiotherapie praktijk Siderius & van der Wal in de Nije Westermar.


Nog een paar persoonlijke feitjes omdat dat altijd zo leuk is om te lezen

Privacy Policy